Ristårta
Tårtbotten:
4 äggvitor
2½ dl socker
5 dl vårgårda ris
Vispa äggvitorna hårt, vispa i sockret mot slutet. Blanda försiktigt i riset.
Lägg bakpapper på en plåt och vik ett veck på mitten så att det blir två bottnar i en långpanna.
Grädda i 50-60 min i 150*.
Chokladkräm:
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Dessa ingredienser kokas upp.
Blanda i
2 äggulor
50 g smör
Lägg först en tårtbotten, bred på chokladkräm.
Därefter lägger du på skivade bananer (eller jordgubbar)
Bred över 2-3 dl vispgrädde och lägg på sista tårbotten.
Jag tog även 2-3 dl vispgrädde på den övre tårtbottnen och garnerade med jordgubbar och lite överbliven chokladsås men detta moment är inte nödvändigt.

Ja, och så god var den! Tyvärr orkade man ju inte äta så mycket eftersom man var mätt efter kycklinglasagnen som också var supergod! Mumsfillibabba!