Moussaka

1 aubergine
400 g lamm-, ox- eller blandfärs ( jag använde lamm)
2 msk olja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater
2 msk kalvfond
½ tsk rosmarin
salt och malen vitpeppar
2 msk olivolja

Vit sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
3 dl riven lagrad ost
muskot

Gör så här:

1. Skiva auberginen. Lägg ut skivorna på en bricka och strö ca 1 tsk salt över dem och låt stå och dra medans du gör köttfärssåsen.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen tillsammans med lök och vitlök.
3. Tillsätt tomaterna och kalvfonden och krydda med rosmarin, salt och peppar. Låt puttra.
4. Gör såsen. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. rör ner mjölet och tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning. Smaksätt med osten, muskot, salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 200*. Klappa aubergineskivorna torra med lite hushållspapper  och stek dem gyllenbruna i olivoljan ca 1 min på varje sida.
6. Varva auberginer, köttfärssås och vit sås i en ugnsäker form. Avsluta med vit sås och strö ev över lite riven ost. Gratinera i ugnen ca 40 min. Servera med bröd och en sallad.

Supergott!!!