Lördagsgäster....
Vi bjöd på Herrgårdskyckling 4 port
4 kycklingfiléer
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
50 g rökt skinka
2 dl creme fraiche
1 tsk fransk senap
2 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225*. Dela filéerna i mindre bitar, ca 4 bitar och lägg i en ugnsäker form. krydda med salt o peppar. Finhacka skinkan. Blanda creme fraiche, skinka, senap och riven ost. Bred blandningen över kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 20-25 min. Servera med ris och en god sallad.
Till efterrätt hade vi Ananaspaj med vispgrädde 6-8 port
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Lycka till!!