Laxfilé med romsås

Ikväll hade vi Laxfilé med romsås och ugnsbakade potatishalvor 

4 port

4 bitar laxfilé à 140 g
salt

Romsås:
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½ tsk salt
2 msk stenbitsrom

Ugnsbakad potatis
8 tvättade potatisar
olivolja
grillkrydda

1.Börja med att dela de tvättade potatisarna, lägg dem på bakplåtspapper i en långpanna. Pensla med olivolja och strö över grillkrydda. Stek i ugn 225* tills de är mjuka
2.Lägg laxen i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen på 200* 15-20 min.
3. Blanda creme fraiche och majonäs. Tillsätt salt och stenbitsrom. Rör om, smaka av.

Servera med sallad.

TIPS: När potatisen var nästan klar satte jag dem längst ner i ugnen, sänkte värmen till 200* och satte in laxen.

Lycka till!!