Inbakad kycklingfilé med potatisgratäng

ca 900 g  kycklingfilé       Dela kyckling fileén i 2-3 bitar varierande på hur stora de är. Salta och peppra och bryn i ugnen 
                                             på 225* tills de är genomstekta
1 frp vitlöksost
1 frp färdig smördeg        Snitta fileérna och fyll med vitlöksosten och baka in dem i en bit smördeg.
Ägg att pensla med         Pensla alla paketen med det uppvispade ägget och in ugnen. Grädda tills alla "paketen" är 
                                             gyllenbruna.

Krämig potatisgratäng med vitlök och ost  4 port

ca 1 kg  mjölig potatis
2 dl riven ost
2 dl stark grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde (jag använder matlagningsgrädde)
1 vitlöksklyfta
salt o peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225*
2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
3. Varva potatis och ost i en ugnsäker form. Salta och peppra mellan lagren.
4. Blanda buljong och grädde med krossad vitlök och häll över potatisen.
5. Sätt in formen i ugnen och grädda ca 50 min tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.

Lycka till!!