ÄGG OCH BACONPAJ

Skrivet 2009-01-13 Klockan 17:24:15

6 pers (beror på hur mycket man äter lagom till fyra tycker jag)

Pajskal:
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella gourmet (finns tydligen inte längre så jag tog vanlig kesella)

Fyllning:
3 ägg
1 3/4 dl kesella gourmet
1 ½ dl vispgrädde (jag tog mager matlagningsgrädde, gick lika bra)
100 g riven västerbottenost
½ tsk salt
2 pkt bacon, 280 g

1. Sätt på ugnen 225* Blanda mjöl o margarin i en matberedare och kör till jämna smulor. Tillsätt kesellan och kör till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Täck med folie, gör små lufthål med en gaffel.
2. Förgrädda pajskalet ca 10 min under tiden vispar du samman ägg, kesella, grädde, ost och salt.
3. Tag ur pajskalet ur ugnen och tag bort folien. Häll på äggblandningen och grädda pajen ca 25 min.
4. Skär eller klipp baconet i små bitar och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
5. Lägg bacon på den färdiggräddade pajen. Servera de varm med en sallad till.

Smaklig måltid!



Kommentarer
Postat av: jenny Sellsve

Skrivet 2009-01-13 Klockan 17:40:36
Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med att få se hur det var på andras skolor i lågstadiet. Läs gärna mitt inlägg om hur sjuk min skola var och lämna en kommentar.:) Tack!



www.sellsve.nu

URL: http://sellsve.nu


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen