Tacopaj

Ikväll åt vi Tacopaj med vitkålssallad och en god dressing/kall sås

Ingredienser

6 port

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
250 g coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket riven ost texmex
1 tsk paprikapulver


Gör så här


Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden Arla Köket lätt crème fraiche paprika
chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla Köket lätt crème fraiche.
(recept från www.arla.se)

Jag gjorde den kalla såsen av:

turkisk yoghurt
sweetchilisås
Är supergod till grillad mat på sommaren

#1 - - lotta:

Guud så gott...vi gjorde fläskfileen i ostsås igår,fredag, blev lite över för Emelie skulle på fest så hon åt inget.Vi fyllde bara på med file o grädde o bacon i det som var kvar sen igår o ska njuta ännu en gång till denna perfekta bjudmat.Ha en riktigt skön kväll i tv soffan med melodifestvalen...får väl byta om till kjol innan.Det är ju fest när det är Melodifestvalen Hoppas det blir en bra omgång.Kram LOtta