Mjuk Pepparkaka med Lingongrädde

Mjuk Pepparkaka
• 100g Smör
• 1 msk malen Kanel
• 1 tsk malen Kardemumma
• 1 tsk malen Ingefära
• 1 tsk malen Nejlika
• 1 dl Filmjölk
• ½ dl Lingonsylt

• 2 Ägg
• 3 dl Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 1 tsk Bikarbonat
• 2 ½ dl Vetemjöl

Gör så här
1.
Smält smöret tillsammans med kryddorna.
2 . Rör ned filmjölk och lingonsylt i kryddsmöret.
3. Vispa ägg och socker fluffigt.
4. Vänd ned bikarbonat och vetemjöl.
5. Rör i filmjölkssmörblandningen.
6. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180°c, ca 45 min.