Fransk ostpaj - Quiche Lorraine

I måndags kväll var det Nellie som stod för middagen och det blev en mycket god paj!

5-6 port

3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk margarin

Fyllning:
150 g rökt skinka eller bog
1 liten purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
½ krm svartpeppar
3-4 dl riven ost

Pajdegen:
Finfördela fettet i mjölet, gärna i matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snbbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och låt stå 10-15 min. Gör fyllningen under tiden och sätt på ugnen.

Fyllning:
Skär köttet i strimlor. Skölj och skiva purjolöken och förväll den i lite saltat vatten. Vispa i hop ägg, mjölk och salt. Smaksätt med svartpeppar.
Lägg först i osten, skinkan och purjon (utan spad) i pajdegen. Häll sedan över pajsmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Servera något avsvalnad med en sallad



(foto:privat)