Fransk ostpaj - Quiche Lorraine
5-6 port
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk margarin
Fyllning:
150 g rökt skinka eller bog
1 liten purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
½ krm svartpeppar
3-4 dl riven ost
Pajdegen:
Finfördela fettet i mjölet, gärna i matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snbbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och låt stå 10-15 min. Gör fyllningen under tiden och sätt på ugnen.
Fyllning:
Skär köttet i strimlor. Skölj och skiva purjolöken och förväll den i lite saltat vatten. Vispa i hop ägg, mjölk och salt. Smaksätt med svartpeppar.
Lägg först i osten, skinkan och purjon (utan spad) i pajdegen. Häll sedan över pajsmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Servera något avsvalnad med en sallad
(foto:privat)