Låda Italiano
Låda Italiano 4 port
ca 150-200 g spagetti
salt, vatten
Stuvning:
100 g bacon
1 brk tonfisk ca 200 g
1 gul lök
½ dl klippt persilja
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1½ dl grädde
1 ägg
Tillbehör:
2 tomater
1-2 dl riven ost
Koka spagettin knappt mjuk. Spola den med kallt vatten och låt den rinna av. Dela baconskivorna och gör detsamma med tonfisken. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och lägg först i baconet. När det har blivit hett i pannan, lägg i tonfisk, lök och persilja. Fräs alltsammans en stund.
Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 min. Tag kastrullen från värmen och rör i ägget. Lägg den kokta spagettin i en smord form. Häll stuvningen över. Skär tomaterna i skivor och lägg över. Strö riven ost på toppen och sätt formen i 250* i ca 15 min. Strö klippt persilja över anrättningen.
