Jordgubbstårta

Detta är recept på 25-30 bitar då jag gjorde på 1½ sats.

6 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
3 tsk bakpulver

Fyllning:
Vaniljkräm gjord på 4 dl mjölk
ca 2,5 dl vispgrädde
ca 1 l jordgubbar

Garnering:
ca 2,5 dl vispgrädde
½-1 l jordgubbar
samt valfri dekoration

Smörj och bröa en rund stor form, 2½-3 l.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda om väl. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låte den svalna.
Gör vaniljkrämen efter receptet på paketet och låt stå i kylen en stund.
Vispa all vispgrädde tillsammans med lite strösocker. Mosa jordgubbarna till fyllningen och blanda med hälften av grädden.
Dela tårtbottnen i tre delar lägg vaniljkräm i första lavet och grädde/jordgubbsblandning i andra, lägg på översta delen och garnera.

Lycka till!