Färsbiffar med morotstzatziki

Skrivet 2020-03-28 Klockan 18:18:11

4 port
 
250 g pasta
500 nötfärs
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1-2 tsk torkad basilika
2 tsk flytande margarin
2 tomater
1 tsk olivolja
1-2 tsk torkad basilika 
0,5 romansallad 
0,5 fp sockerärtor

Morotstzatziki:
 
2 morötter
2 dl matlagningsyoghurt 
1-2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
 
Skala och riv morötterna blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisning på paketen.
 
Smaksätt färsen med salt, svartpeppar och basilika. Forma till biffar och stek i margarin.
 
Hacka tomaterna och blanda med olivolja och pasta. Smaksätt med basilika. Servera med färsbiffar, sallad, sockerärter och morotstzaziki.

 
 
 

Fisk i ugn med gräddsås och bacon

Skrivet 2020-03-28 Klockan 18:03:24

4 port
 
Gör så här:
  • 1. Lägg ut fiskfiléerna och strö över dillen.
  • 2. Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form.
  • 3. Blanda grädde, chilisås, citronsaft, salt & peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  • 4. Strö över baconet
  • 5. Ställ in i 200 grader varm ugn ca:20 min.
 

Kycklingpaj

Skrivet 2020-03-28 Klockan 14:02:11

4 port
 
Ugn 225˚

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 50 g smör
    3. 1 dl kesella
  2. Fyllning

    1. 3 st kycklingfiléer + grillkrydda
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1/2 dl kesella
    4. 2 tsk röd currypasta
    5. 2 dl riven lagrad ost
    6. 3 st ägg
    7. 1 burk ananasringar (ca 230 g)
    8. 250 g cocktailtomater
Gör så här:
 
Pajdegen: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt minst 15 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform.
 
Skär kycklingfileerna bitar och bryn i lite olivolja tillsammans med grillkrydda.
 
Fyllning: Blanda creme fraiche, kesella, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. lägg i de brynta kycklingbitarna jämnt fördelade i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna (spara ev någon tomat till garnering) . Lägg ananas och tomater längs kanten på pajen, strö gärna över lite riven ost.
Grädda ca 30 min, fyllningen ska vara fast och ytan ska ha fin färg.

 
 

Korv Stroganoff

Skrivet 2020-03-28 Klockan 13:41:58

5-6 port
 
800 g falukorv
1-2 gula lökar
smör att steka i
1 dl tomatpuré
2 msk paprikapulver
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
 
Skär korven i lagom bitar, gärna som stavar. Skala och hacka löken. Börja med att fräsa löken i smör och lägg i korven efter en liten stund i stekpanna. 
Rör i tomatpuré, paprikapulver och lagerblad och sjud i några minuter. Smula över buljongtärningen och häll på vatten och grädde och låt det sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
 

Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:51:57

4 port
 
Skinkschnitzel
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 1/2 msk dragon
  • 2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 krispsallad
  • 1 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Sätt ugnen på 225°C.
 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Skinkschnitzel: Bryn schnitzeln i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på crème fraiche. Strö över osten, dragon och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 6 minuter.     
 
Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Plocka och finhacka persiljan och vänd ner i salladen.
 
Servera schnitzeln med ris och sallad.
 
 

Köttgryta med bacon

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:28:00

4 port
 

1 gul lök
1 stor morot
1 palsernacka
1 msk tomatpure
1 paket bacon
500 gram grytbitar av oxe
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 burk med champinjoner
2 dl vispgrädde
1 nypa timjan
salt & peppar
ev. maizena

 

Gör så här:
Börja med att skala grönsakerna. Slanta upp morot och palsternacka, klyfta löken.
hetta upp en kastrull med smör och fräs grönsakerna tills de får vacker färg, pressa ner tomatpure och låt fräsa ihop i en minut.
Lägg på ett fat och klipp ner baconet i grytan och fräs den knaperstekt, och lägg på tallriken med frästa grönsaker.

Nu fräser du upp köttbitarna i några minuter tills de får gyllene färg.
Vänd över vatten, soja och fond och låt allt sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme, på svag värme. Kokar vätska bort så tillsätt mer. Vänd sedan ner svamp och grönsaker / bacon och låt allt sjuda ytterligare tills grönsakerna mjuknat. Vänd ner grädde, smaka av med timjan, salt och peppar Önskar man kan man runda av gryta med en dl grädde.

Servera sedan med kokt potatis.

 

 

Enkel Lasagne

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:23:37

En väldigt god lasagne som är enkel att göra som vardagsmat
 
4 port
 
400 gNötfärs
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
Flytande margarin
400 g Krossade tomater
1 tärMing Grönsaksbuljong
4 dl Kelda pastasås mild ost
Salt och peppar efter smak
9 Lasagneplattor
1 dl riven ost
 
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Finhacka all lök. Bryn färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i tomatkross, smulad buljongtärning och ostsås. Låt såsen koka någon min.
  • Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 
 
 
 

Pizza

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:45:00

1 pizza för plåt                       Ugn 225-250˚
 
 4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g flytande margarin
2 dl mjölk

Rör i hop de torra ingredienserna med margarinet och tillsätt därefter mjölken. Degen blir kladdig så att du slipper kavla så du brer ut degen på plåten.
 
Tomatsås för två pizzor
 
400 g finkrossade tomater
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 tsk socker
 
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp blandningen och låte den sjuda i 10 min. Smaka ev av med mer socker eller oregano.
 
Topping
 
Riven ost
Strimlad skinka
Rödlök, fint strimlad
Skivade cocktailtomater
Någre klickar Philadelphiaost
 
Fördela såsen över pizzabotten och strö på osten. Lägg på resten av toppingen. Grädda pizzan i ugn ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.
 
Servera gärna med en pizzasallad.
 
 
 

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:44:35

Tänk att något så enkelt kan vara så fantastiskt gott......
 
 
 
 
1 st fläskytterfilé  (0,8-1 kg)
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
 
Sås
1 dl grädde
2 1/2 msk mjöl
1 dl vatten
skyn från formen
 
Gör så här:
  •  Fläskytterfilén ska gräddas i ugn i en avlång sockerkaksform eller liknande. 90 minuter i 175 grader. Av skyn som blir gör du en god sås.
  • Storleken på fläskytterfilén kan variera, 08-1 kg. "Putsa" köttet med att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor
  • Lägg köttet rå (behöver inte förstekas) i sockerkaksformen. Blanda i en skål, grädde , lingonsylt, soya (jag använde Mrs Cheng´s), , smulad buljongtärning, salt och peppar, rör om. Häll det över köttet i formen. Grädda i ugnen. 2 ggr under tiden så tog jag lite av skyn och skedade det över köttet.
  • När köttet är klart , ta upp det och vira in det aluminiumfolie för att vila en stund.
  • Såsen: Sila av skyn som är i formen till en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka upp. Vispa ut vetemjölet i kallt vatten och häll det i en fin stråle ner i den kokande skyn, rör om tills den kokat upp igen. Låt stå och småputtra några minuter, rör om så det inte bränns i botten. Om såsen blev för tjock tillsätt lite mer vatten. 
  • Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering. 
  • Serveras till ex. kokt potatis, pressad kokt potatis, kokt ris ... samt en sallad.
 
 

Raggmunkar med fläsk och lingon

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:36:05

4 port
 
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Fläsk
Rivna morötter
 
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
 
Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med stekt fläsk och lingonsylt.
 
 

Blåbärstårta

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:22:45

ca 10 pers
 
1 tårtbotten antingen hemmagjord eller köpt
Blåbärssylt ( gärna hemmagjord )
vaniljkräm gjord på 4 dl 3% mjölk
5 dl vispgrädde
2 askar färska blåbär
 
Blanda vaniljkrämen
 
Dela botten i 3 delar om det inte redan är gjort.
 
Visa grädden
 
Börja med vaniljkräm på understa botten, lägg på mittenbotten och bred på blåbärssylt, lägg på sista botten och bred på grädde. Resten av grädden spritsas på tårtan, lägg på blåbär. 
 
Ät och njut 😃
 
 
 
 

Köttfärsrisotto med yoghurtsås

Skrivet 2019-10-26 Klockan 13:49:30

 
 
4 port
 

Ingredienser:

  • 4 portioner ris
  • 1 st gul lök
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • ca 200 g morötter
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 tsk salt

Yoghurtsås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk gurkmix
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar 

Gör så här:

Koka riset enligt instruktion på förpackning. Gör under tiden köttfärsröran och yoghurtsåsen.

Hacka löken. Skala och riv morötterna.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör eller en skvätt olja.

Stek köttfärsen och löken på medelhög värme så att köttfärsen blir genomstekt och får lite färg och löken blir genomskinlig. Salta och rör om.

Sänk värmen när det börjar få färg så det inte blir bränt. Tillsätt eventuellt mer smör eller olja så det inte bränner fast.

Tillsätt chilisåsen och morötterna. Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter.

Blanda köttfärsröran med riset.

Mät upp alla ingredienser till yoghurtsåsen d.v.s. turkisk yoghurt, gurkmix eller hackad smörgåsgurka, chilisås, salt och svartpeppar i en liten skål. Rör om. Klart.

Servera yoghurtsåsen till köttfärsrisotton.

 

Ananaspaj med hallon

Skrivet 2019-10-26 Klockan 13:34:54

 
 
ca 6 port
 
Pajdeg
 
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
200 g smör
1 1/4 dl socker
 
Fyllning
 
500 g konserverad krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
20 färska hallon
 
Om man vill kan man garnera med citronmeliss
 
Sätt ugnen på 175 ˚
 
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Skör smöret i tärningar och häll ner det tillsamman med sockret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i en pajform.
 
Häll av ananasspadet  och rör ihop ananasbitarna med övriga ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i formen och tryck ner hallonen i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min eller tills pajen fått fin färg.
 
Låt svalna eller kallna helt, servera med vaniljglass.
 
 
 
 

TACOPAJ MED KYCKLING

Skrivet 2019-10-26 Klockan 13:20:21

4 port
 
Pajskal
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk vatten
 
Fyllning
 
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk smör
1 fp tacokrydda
1 dl vatten
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
 
Servera med : gräddfil, gurkstavar, tacosås och majschips
 
  • Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. 
  • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  • Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  • Servera pajen med tillbehören.
 
 

Kycklingcurrygratäng

Skrivet 2019-10-26 Klockan 13:09:39

 
 
6 port
 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 brk hela champinjoner
4 dl creme fraiche 
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mango chutney
3/4 dl chilisås
3 msk tomatpuré 
1-3 tsk sambal oelek
1,25 msk curry
1,5 tsk paprikapulver
salt, peppar
riven smakrik ost
8-10 körsbärstomater
1 dl cashewnötter
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225˚
 
Bena ur kycklingen
 
Skär paprikan i små bitar, hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjoner och curry några min på medelvärme.
 
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, chilisås, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter. Lägg grönsaksröran i en gratängform, sedan kycklingen och såsen, toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
 
Gratiner mitt i ugnen ca 20 min.
 
Servera med ris och en sallad.
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se