Kycklingpaj

4 port
 
Ugn 225˚

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 50 g smör
    3. 1 dl kesella
  2. Fyllning

    1. 3 st kycklingfiléer + grillkrydda
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1/2 dl kesella
    4. 2 tsk röd currypasta
    5. 2 dl riven lagrad ost
    6. 3 st ägg
    7. 1 burk ananasringar (ca 230 g)
    8. 250 g cocktailtomater
Gör så här:
 
Pajdegen: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt minst 15 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform.
 
Skär kycklingfileerna bitar och bryn i lite olivolja tillsammans med grillkrydda.
 
Fyllning: Blanda creme fraiche, kesella, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. lägg i de brynta kycklingbitarna jämnt fördelade i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna (spara ev någon tomat till garnering) . Lägg ananas och tomater längs kanten på pajen, strö gärna över lite riven ost.
Grädda ca 30 min, fyllningen ska vara fast och ytan ska ha fin färg.