Kycklingpaj
4 port
Ugn 225˚
-
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 1 dl kesella
-
Fyllning
- 3 st kycklingfiléer + grillkrydda
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl kesella
- 2 tsk röd currypasta
- 2 dl riven lagrad ost
- 3 st ägg
- 1 burk ananasringar (ca 230 g)
- 250 g cocktailtomater
Gör så här:
Pajdegen: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt minst 15 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform.
Skär kycklingfileerna bitar och bryn i lite olivolja tillsammans med grillkrydda.
Fyllning: Blanda creme fraiche, kesella, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. lägg i de brynta kycklingbitarna jämnt fördelade i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna (spara ev någon tomat till garnering) . Lägg ananas och tomater längs kanten på pajen, strö gärna över lite riven ost.
Grädda ca 30 min, fyllningen ska vara fast och ytan ska ha fin färg.