Kycklingfilé med tomatris

4 port
 
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 gröna paprikor
  • 3 dl långkornigt ris (10-minuters ris)
  • 2 förp pastasås basilika (à 390 g)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 6 dl vatten
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
 
Koka upp vattnet i en kastrull.
 
Dela kycklingfiléerna på mitten. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor.
 
Blanda ris med kryddor och smulad buljongtärning i en ugnsform, storlek ca 20 x 30 cm (för 4 port). Häll över det kokande vattnet och rör om.
 
Lägg kycklingen och paprikan på riset och häll över pastasåsen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills riset är mjukt.
Starta timer
 
Servera kycklingen med det tomatbakade riset.