Kycklingfilé med tomatris
4 port
- 600 g kycklingfilé
- 2 gröna paprikor
- 3 dl långkornigt ris (10-minuters ris)
- 2 förp pastasås basilika (à 390 g)
- 1 1/2 dl riven ost
- 6 dl vatten
- 1/2 msk curry
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Koka upp vattnet i en kastrull.
Dela kycklingfiléerna på mitten. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor.
Blanda ris med kryddor och smulad buljongtärning i en ugnsform, storlek ca 20 x 30 cm (för 4 port). Häll över det kokande vattnet och rör om.
Lägg kycklingen och paprikan på riset och häll över pastasåsen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills riset är mjukt.
Servera kycklingen med det tomatbakade riset.