Pasta med gräddig laxsås

4-5 port
 
500 g pasta
1 stor eller 2 små gula lökar
ca 500 g laxfilé, halvtinad
4 dl creme fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kruka finhackad dill
3 msk koncentrerad hummerfond
3 msk citronsaft
salt och citronpeppar
 
Servera till kokta grönsaker och/eller sparris.
 
Koka pastan, enligt anvisning på paketen under tiden som du gör såsen.
 
Finhacka löken och skär laxfilén i tärningar. Värm upp en stor stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt crème fraiche, grädde, dill, fond, citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och citronpeppar. 
 
Vänd försiktigt ner pastan i såsen och servera tillsammans med sockerärter, sparris och ev. citronklyftor.