Citronlax med pressad potatis

4 port
 
4 st tinade portionsbitar laxfilé
2 dl lätt crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
rivet skal av en citron
2-3 msk pressad citronsaft
1 msk koncentrerad hummerfond
2 msk hackad dill
lite salt
1 dl riven lagrad ost
 
Garnering:
 
Räkor och dill
 
Servera med pressad potatis och gurka samt citronklyftor.
 
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Vispa ihop crème fraiche, grädde, citronskal, citronsaft, fond, dill och salt till en jämn sås. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min eller tills osten har fått fin färg och fisken är genomstekt eller har lite krämig kärna. 
 
Garnera med räkor och dill, servera genast till den pressade potatisen, gurka och citronklyftor.