Currykyckling
3 port
- ca 600 g kycklingfilé
- ca 2 msk smöratt steka i
- 2 tsk curry
- ca 0.5-1 tsk salt
- ca 1 krm svarpeppar
- 1 st röd paprika
- 1 pkt (140 g) bacon
- 2 dl crème fraiche
Servera med:
Gör så här:
-
Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör.
Förbered det du vill servera med som tar tid t.ex. kokt bulgur eller ris.
-
Lägg kycklingstrimlorna i stekpannan och strö över curry, salt och peppar.
Stek några minuter på medelhög temperatur, rör om och fortsätt steka.
-
Strimla paprika och bacon. Låt steka tillsammans med kycklingen.
-
Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Kycklingen och bacon ska vara genomstekt. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.
-
Strö gärna över lite salta jordnötter vid servering.
Servera med valfria tillbehör t.ex. kokt ris och kokt broccoli.