Kycklinglårfiléer med BBQ-honungsglace, ugnsrostad sötpotatis, smörad majs och syrlig rödkåls-coleslaw

800 g  färska kycklinglårfiléer
 

4 msk  olivolja
 

4 msk  honung
 

4 msk  ketchup
 

1,5 msk  kinesisk soja
 

1 msk  japansk soja
 

1 tsk  lökpulver
 

1 tsk  vitlökspulver
 

1 tsk  nymald svartpeppar
 

3 tsk  starkt paprikapulver
 

Ett par stänk  Liquid smoke
 

2 st  sötpotatisar (stora)
 

1 knippe  persilja, finhackat
 

Salt, peppar   
 

3 st  burkar majs av bra kvalitet
 

2 msk  smör
 

Flingsalt   
 

1 krm  cayennepeppar
 

0,25 st  rödkålshuvuden
 

1 st  morot
 

0,5 dl  majonnäs
 

0,5 dl  creme fraiche
 

1 tsk  dijonsenap
 

1 msk  vitvinsvinäger
 

Salt, peppar   
 

Instruktioner

1. Kyckling och sötpotatis: 

2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt gärna stå över natten (inget måste).

3. Lägg ut kycklingen så slätt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.

4. Skär sötpotatisen i tjocka rundlar och lägg ut på plåten bredvid potatisen. Ringla över olivolja, salta, peppra och blanda runt.

5. Rosta i 225-gradig ugn i 10 minuter. Ta ut plåten, vänd på allt. Rosta 15 minuter till, eller tills kycklingen fått en fin, knaprig yta. Kycklingen går även utmärkt att grilla. Var dock försiktig då glazen innehåller mycket socker och lätt bränns vid för höga temperaturer!

6. Lägg upp på separata tallrikar. Strö persilja över potatisen. Häll över köttsaften från plåten över kycklingen.

Majs:

7. Kör majsen på full effekt i mikron i 3 minuter i en ugnsfast skål. Klicka därefter i smör och blanda med flingsalt och garnera med lite cayennepeppar. 

Coleslaw

8. Riv rödkål och morot, blanda med salt i en skål och låt dra ca 10 minuter. Ta upp och försök vrida ur så mycket vätska som möjligt (vill man kan man hoppa de här steget, det gör bara att salladen blir mer krämig). Blanda med dijon, majonnäs, creme fraiche och vinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.