Kycklinglårfiléer med BBQ-honungsglace, ugnsrostad sötpotatis, smörad majs och syrlig rödkåls-coleslaw
800 g färska kycklinglårfiléer
4 msk olivolja
4 msk honung
4 msk ketchup
1,5 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk nymald svartpeppar
3 tsk starkt paprikapulver
Ett par stänk Liquid smoke
2 st sötpotatisar (stora)
1 knippe persilja, finhackat
Salt, peppar
3 st burkar majs av bra kvalitet
2 msk smör
Flingsalt
1 krm cayennepeppar
0,25 st rödkålshuvuden
1 st morot
0,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Salt, peppar
Instruktioner
1. Kyckling och sötpotatis:
2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt gärna stå över natten (inget måste).
3. Lägg ut kycklingen så slätt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Skär sötpotatisen i tjocka rundlar och lägg ut på plåten bredvid potatisen. Ringla över olivolja, salta, peppra och blanda runt.
5. Rosta i 225-gradig ugn i 10 minuter. Ta ut plåten, vänd på allt. Rosta 15 minuter till, eller tills kycklingen fått en fin, knaprig yta. Kycklingen går även utmärkt att grilla. Var dock försiktig då glazen innehåller mycket socker och lätt bränns vid för höga temperaturer!
6. Lägg upp på separata tallrikar. Strö persilja över potatisen. Häll över köttsaften från plåten över kycklingen.
Majs:
7. Kör majsen på full effekt i mikron i 3 minuter i en ugnsfast skål. Klicka därefter i smör och blanda med flingsalt och garnera med lite cayennepeppar.
Coleslaw
8. Riv rödkål och morot, blanda med salt i en skål och låt dra ca 10 minuter. Ta upp och försök vrida ur så mycket vätska som möjligt (vill man kan man hoppa de här steget, det gör bara att salladen blir mer krämig). Blanda med dijon, majonnäs, creme fraiche och vinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.