Hamburgare med bearnaisesås, bönor och bakad tomat

Ingredienser

 4 portioner 
  • 4 hamburgare a 180 g av grovmalen högrev
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk finskuren dragon
  • 2 msk finskuren bladpersilja
  • 100 g gröna bönor på burk
  • olivolja
  • flytande honung
  • 2 tomater
  • socker
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 4 hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Dela tomaterna och krydda med salt, socker och olivolja, torka dem sedan i ugn 90 grader i ca 5 timmar.
  2. Bryn bönorna i ugn eller på stekpanna tillsammans med lite olivolja och flytande honung.
  3. Krydda hamburgarna med salt och peppar, grilla eller stek dem på hög värme ca 2 minuter på varje sida (de ska vara rosa i mitten).
  4. Bearnaisesås
  5. Smält smöret och håll varmt, runt 50 grader.
  6. Vispa samman äggula med vinäger och vatten, vispa upp till luftigt skum över medelvärme tills att äggvispet når en temperatur av 50 grader.
  7. Tillsätt smöret under vispning först droppvis därefter i en jämn stråle i äggvispet.
  8. Smaksätt med dragon, persilja, salt och peppar.
  9. Rosta brödet och bygg din biff med bea-burgare
Fungerar med färdigköpt bearnaisesås också.