Hamburgare med bearnaisesås, bönor och bakad tomat
Ingredienser
4 portioner
- 4 hamburgare a 180 g av grovmalen högrev
- 100 g smör
- 1 äggula
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 2 msk finskuren dragon
- 2 msk finskuren bladpersilja
- 100 g gröna bönor på burk
- olivolja
- flytande honung
- 2 tomater
- socker
- salt & peppar
- olivolja
- 4 hamburgerbröd
Så här gör du
- Dela tomaterna och krydda med salt, socker och olivolja, torka dem sedan i ugn 90 grader i ca 5 timmar.
- Bryn bönorna i ugn eller på stekpanna tillsammans med lite olivolja och flytande honung.
- Krydda hamburgarna med salt och peppar, grilla eller stek dem på hög värme ca 2 minuter på varje sida (de ska vara rosa i mitten).
- Bearnaisesås
- Smält smöret och håll varmt, runt 50 grader.
- Vispa samman äggula med vinäger och vatten, vispa upp till luftigt skum över medelvärme tills att äggvispet når en temperatur av 50 grader.
- Tillsätt smöret under vispning först droppvis därefter i en jämn stråle i äggvispet.
- Smaksätt med dragon, persilja, salt och peppar.
- Rosta brödet och bygg din biff med bea-burgare
Fungerar med färdigköpt bearnaisesås också.