Pasta Alfredo med kyckling

Detta behöver du:
 
  • 3,5 dl vispgrädde alt. matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 150g riven parmesanost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt & nymalen vitpeppar -och svartpeppar
  • 1 kycklingfilé i bitar
  • 2 portioner kokt pasta

INSTRUKTIONER

  1. Dela kycklingfiléen och stek dem i smör i en stekpanna. Krydda med nymalen svart -och vitpeppar Lägg över kycklingen på en tallrik när de är genomstekta. Koka pastan enligt anvisningen.
  2. Pressa eller hacka vitlöken och lägg i stekpannan tillsammans med smöret. Låt det fräsa och tillsätt sedan grädden. Låt det småkoka på svag värme.
  3.   Tillsätt sedan parmesan, salt och peppar. Smaka av med ev. mer salt, peppar & parmesan. Vänd ner kycklingen och häll såsen över pastan.
  4. Servera direkt med riven parmesan och ev. nyklippt persilja som tillbehör.