Grillad fläskfilé fylld med fetaost och fikonmarmelad Och tsatsiki

4 pers

 

600-800g fläskfilé
4 msk fikonmarmelad
200g fetaost
salt, peppar
tandpetare

 

1. Skär ett snitt utmed långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba.

2. Bred på ett lager fikonmarmelad och smula över fetaost. Platta till allt och krydda ett varv. Rulla ihop fläskfilén och fäst med tandpetare. Grilla, stek eller ugnslaga fläskfilén till den är klar.

 

Tsatsiki

 

1/2 gurka

1/2 tsk salt

2 dl matyoghurt

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt och låt ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med vitlök och peppar. Ställ kallt.