Tacogratäng

4 port
 
800 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda
3 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
150 lagrad smakrik ost
 
Sätt ugnen på 200*. 
Hacka lök och vitlök, skiva fänkålen i tunna strimlor. Stek lök och vitlök mjukt i smör i en stekpanna, lägg efter en stund i fänkålen och fortsätt steka 2-3 min. Blanda ner färsen och stek tills den är färdig. Blanda sedan ner alla kryddor och vatten. Smaka av och krydda ev. mer.
Häll över allt i en ugnssäker form. Blanda ägg och mjölk och häll över gratängen. Avsluta med att riva osten över och ställ sedan in i ugnen i ca 15 min.
 
Servera med en grönsallad, nachos, majs och chilisås.
 
 
(Foto:privat)