Saftig banankaka

 
100 g smör
3 ägg
1 dl farinsocker
0,5 dl råsocker
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
3-4 väl mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 
Gör så här:
 
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Smörj och bröa en form, 24 cm.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, vispa till en jämn smet.
5. Skala och mosa bananerna ordentlig med en gaffel.
6. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk, rör till en jämn smet.
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda mitt  i ugnen i 175 * i 45 min.
9. Låt kakan svalna lite innan ni stjälper upp den.
 
 
Foto: privat