Patriks kycklingcurry

 
4 port
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 bananer
  • 200 g ananas (ringar i burk)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl mjölk
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk röd curry
  • 2-3 tsk gul curry
  • 1 krm salt
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
 
1. Skär löken i tunna ringar. Hetta upp en traktörpanna eller gryta, sätt på medelvärme och häll i lite olja. Lägg löken i pannan tillsammans med gul curry och röd currypasta och låt löken fräsa tillsammans med kryddorna en stund. Sätt på vatten till riset och koka enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Skär under tiden upp kycklingfilén i mindre bitar och lägg sedan ner dessa i pannan. Rör runt och låt fräsa ett par minuter, tillsätt sedan grädde och mjölk. 

3. Skiva bananerna i 1/2 cm tjocka skivor och ananasen i mindre bitar. Rör ner dessa tillsammans med chilisåsen och en skvätt av ananasjuicen. Låt grytan koka upp, smaka av med salt. Sänk värmen, lägg på lock och puttra ihop några minuter eller tills riset är färdigt.
 

(Källa: www.vardagsmaten.se)   Foto: privat