Lingonpepparkaka

 
18-20 skivor
 
75 g smör
2 msk pepparkakskrydda
3 ägg
2½ dl strösocker
1 dl gräddfil
3/4 dl rårörda lingon
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Glasyr:
3/4 dl florsocker
½ msk vatten
lingon
 
Gör så här:
1. Smält smöret. Ta ifrån värmen och tillsätt pepparkakskrydda. Vispa ägg och socker poröst.
2.  Häll gräddfil och lingon i smör och kryddblandningen. Blanda mjöl och bakpulver väl. Vänd ner detta växelvis med smörblandningen i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord bröad 1 ½ l form. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. Låt svalna.
4. Glasyr: Blanda till glasyren och ringla den över kakan. Strö över lingon.