Kalasgod kycklingpaj

 
6 port
 
Pajdeg:
 
75 g smör
3 msk kesella
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
 
1 gul lök
1 pkt strimlad bacon, 140 g
1 grillad kyckling
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost
4 ägg
3 dl grädde
2 krm salt
1 krm peppar
100 g inlagda soltorkade tomater i olja
 
Garnering:
25 g pinjenötter
färsk basilika
 
Ugn 200*
 
Gör så här:
 
1. Pajdeg: Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg den i en pajform, diam 26 cm. Ställ kallt minst 20 min.
 
2. Förgrädda pajskalet 10 min i ugnen.
 
3. Fyllning: Skala och hacka löken. Stek lök och bacon i smör. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Rör ner bitarna i pannan. Pressa i vitlök, salta och peppra lätt.
 
4. Lägg ost och kycklingblandning i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll det över. Strimla och lägg i tomaterna.  Grädda längst ner i ugnen ca 40 min.
 
5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö pinjenötterna och några basilikablad över pajen.