Köttfärssoppa

4 pers
 
250 g köttfärs
olja till stekning
salt och peppar
½ gul lök
1 stjälk blekselleri
1 brk vita bönor, ca 400 g
5 dl tomatjuice
½ tsk hackad rosmarin
rivet skal från en ½ citron
3-4 dl kalvbuljong
 
Det går bra att ha pasta i om man som jag hade köpt för lite vita bönor.
 
servering:
creme fraiche
bröd
 
1. Bryn köttfärsen i lite olja i en kastrull. Krydda med salt och peppar.
 
2. Skala och hacka löken, skiva sellerin tunt. Häll av vattnet från bönorna. Vänd ner alltsammans i köttfärsen.
 
3. Tillsätt tomatjuicen, rosmarinen och citronskalet. Häll på buljongen och låt soppan småputtra minst 15 min. Smaka av med salt och peppar.
 
4. Servera med en klick creme fraiche och bröd.