Franska Baguetter

ca 8 st
 
25 g jäst
5 dl rumsvarmt vatten
2 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special
 
Pensling:
1 ägg
 
1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt rumsvarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst.
 
2. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen blank och smidig.
 
3. Täck degen med bakduk och låt den vila ca 2 timmar.
 
4. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar.
 
5. Forma degbitarna till avlånga bröd som läggs på bakpappersklädd plåt. Ställ bröden att jäsa i ca 35-40 min. Sätt ugnen på 250*.
 
6. Pensla den färdigjästa bröden med lätt uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min.
 
7. Låt de nygräddade bröden svalna utan att täckas av bakduk. Skär upp dem och fyll med någon god fyllning.
 
       

 
 
#1 - - Katarina:

Nybakat bröd är så gott!