Lingonbröd

Skrivet 2012-07-07 Klockan 16:48:09

2 st

50 g jäst
3 dl vatten
½ dl honung
1 tsk salt
2 msk matolja
2 dl lingonsylt
5 dl fint rågmjöl
6-7 dl vetemjöl special

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt honung, salt, matolja, lingonsylt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig och släpper bunkens kanter.

3. Stjälp upp degen och dela den i två bitar. Forma släta bröd. Lägg dem i smorda 1½ l formar. Låt jäsa under duk ca 45 min.

4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 tim eller tills bröden har fått fin färg och känns torra.

5. Stjälp upp bröden och lind in dem i bakduk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen