Rabarbersaft

Skrivet 2011-07-15 Klockan 15:02:41

4 dl vatten per kg rabarber
6 dl socker  per liter avrunnen saft
1 krm natriumbansoat per liter saft

Rensa, skölj och skär rabarberna i bitar.

Väg rabarberna så att du kan beräkna vattenmängden.

Koka upp vatten i en gryta och lägg i rabarberna, låt koka tills de gett ifrån sig saften, ca 10 min.

Häll bär massan i en silduk och låt självrinna 20-30 min.

Mät upp den avrunna saften och häll den i en rengjord gryta. Mät upp och rör i sockret, lite i taget. Koka upp saften på nytt. Ställ grytan vid sidan 4-5 min så att ev. skum samlas och lätt kan tas bort.

Fyll saften i varma rena flaskor, ända till kanten. Förslut dem genast.



(Källa: Vår kokbok, foto:privat)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen