Falufrestelse

2 port

½ rödlök
2 tomater
300 lätt falukorv
1 tsk rapsolja
1 dl riven mager ost
1 msk senap

Potatispuré:

400 g potatis (mjölig sort)
1 dl mjölk
1 tsk smör

Tillbehör:

grönsallad

ugn 225*

Gör så här:

1. Skär lök och tomat i klyftor.

2. Sär snitt i falukorven med 1 cm mellanrum och lägg den i en smord ugnsform. Fyll snitten med tomat, lök, ost och senap. Lägg tomaterna och löken som inte får plats bredvid korven. Gratinera ca 20 min.

3. Potatispuré: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet. Mosa sönder potatisen med elvisp. Värm mjölken och häll den ner i potatismoset. Tillsätt smör och vispa till ett fluffigt mos.



(foto:privat)