Äppelsnittar

12-16 st

125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Pensling, fyllning och garnering

1 ägg
1 dl äpplemos
½ msk socker
½ tsk malen kanel
2 msk hackad mandel

1. Sätt ugnen  på 200*.
2. Hacka snabbt ihop alla ingredienserna till degen.
3. Rulla ut degen på ett mjölat bakbord till en jämntjock längd, så lång att den går från hörn till hörn på en bakplåt.
4. Lägg längden på en bakpappersklädd plåt och trycke en fördjupning mitt på. Pensla längden med lätt uppvispat ägg.
5. Fördela äppelmoset i fördjupningen, blanda sockret och kanelen och strö över. Strö sist över den hackade mandeln.
6. Grädda längden mitt i ugnen tills den fått gyllenbrun färg, 15-18 min.
7. Låt den nygräddade längden svalna en kort stund innan du skär upp den i snittar.



(Foto:privat)