Parmesanbiffar med tomatpasta

4 port

1 ägg
1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

500 gr nötfärs

3 msk finhackad persilja

1/2 dl riven parmesanost

1-2 msk rapsolja

saft och finrivet skal från 1 citron

Tomatpasta: 

1 pkt passerade tomater

2 lagerblad

1/2 hönsbuljongtärning

salt & peppar

1 pkt tagliatelle

Vispa ägg, salt, vitlök och blanda med färs, persilja, parmesanost, citronsaft och citronskal. Forma biffar och stek på medelvärme.

Lägg de passerade tomaterna, lagerblad och  smula ner tärningen i en kastrull, koka upp, sjud sen i ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Koka pastan, häll av vatten och blanda med tomatsåsen. Servera  med oregano och nyriven parmesan över.




(Källa: Allers, Foto:privat)