Nästan Indonesisk Fläskfilé

4 port

ca 500 g fläskfilé
1-2 msk margarin
salt och nymald svartpeppar
1 hackad gul lök
1 msk margarin
2-4 tsk curry (styrkan avgör)
1-2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl grönsaksbuljong
1 hackad grön paprika
1 hackad röd paprika
1 msk soya
1-2 krm sambal oelek
2 små bananer
2½ dl matlagningsgrädde

Skär filén i skivor. Bryn dem lätt och strö över  salt och peppar och lägg upp på ett gratängfat. Fräs löken glansig i margarinet med hälften av curryn och vitlök. Häll på buljong och tillsätt paprikahacket. Låt det sjuda knappt mjukt. Tillsätt soya och sambal oelek. Häll röran över fläskfiléskivorna och skiva över banan. Blanda grädden med resten av curryn.
Häll över gräddcurryn och gratinera i 225* i 10-15 min.



(foto: privat)