Bacontoppad Köttfärspaj

Skrivet 2011-02-22 Klockan 20:28:22

4 pers

1 gul lök
ca 1 dl svarta oliver utan kärnor
olja till stekning
400 g blandfärs
2 msk tomatpuré
1 msk oregano
ca 3 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 ägg
salt och peppar
1 pkt bacon

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Lite creme fraiche till servering

1. Sätt ugnen på 200*.

2. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform med  ca 23 cm i diameter och låg kant. Ställ formen i frysen ca 15 min. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 5-10 min.

3. Riv löken och hacka oliverna.

4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttfärsen på hög värme tills den får fin färg. Tillsätt tomatpurén, löken, oliverna och oreganon. Häll på ca 3 dl vatten och låt köttfärsen koka tills vätskan kokat bort. Låt svalna.

5. Blanda neer creme fraiche och ägg. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll köttfärsen i det förgräddade pajskalet. Fördela baconskivorna över pajen och grädda i ugnen på 175* i ca 35 min. Låt pajen svalna och servera sedan med en enkel sallad och en klick creme fraiche.



(foto:privat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen