Päronpaj

Skrivet 2010-09-15 Klockan 23:31:14

4-6 pers

100 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:

100 g smält smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 mogna päron eller 1 burk päronhalvor

1. Hacka samman smöret och mjölet till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut den och klä en pajform, ca 23 cm. Ställ formen kallt ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 175*. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

3. Blanda smör, socker, mjöl och rivet citronskal till en smuldeg. Skala och skär päronen i klyftor.

4. Lägg päronklyftorna i pajskalet och smula över degen. Grädda i nedersta delen i ugnen i 30-35 min. Servera pajen ljummen vaniljsås, vispad grädde eller glass.



(foto: privat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen