Ingredienser (10 st)
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 7 dl vetemjöl
- sesamfrön
Tillagning
- Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
- Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
- Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
- Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
- Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
- Låt svalna under bakduk.
Jag fick ut 8 st på denna satsen.
(Källa: www.receptcentralen.se , foto:privat)