Matjespaj

6 port

250 g smulad kavring
100g lättmargarin
dill

Fyllning:
2 dl gräddfil
2 msk lättmajonäs
2 msk söt senap
1 brk matjesfileér (200 g)
2 hårdkokta ägg
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad purjolök
1 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
1 liten brk röd stenbitsrom (50 g)

Dekoration:
salladsblad
dillkvistar
rädisor

Mixa i matberedare ihop smulad kavring, margarin och dill en mustig pajdeg som inte kräver gräddning.Tryck ut den i en låg vid pajform, ca 25 cm diameter. Låt formen stå i kylen medan du gör i ordning fyllningen. Rör i hop en sås av gräddfil, majonäs och senap. Strimla matjesfileérna mycket fint och blanda i såsen tillsammans med hackade ägg, löksorterna och dillen. Vänd försiktigt ner rommen ( rör inte för mycket eftersom det då lätt kan bli för löst) Bred fyllningen i pajformen. Stick i sallad, dill kvistyar och små fina ansade rädisor.



(källa: familjekokboken foto:privat)