Kokostoscakaka

Skrivet 2009-06-21 Klockan 21:36:48

Muffins 30-40 kakor

Du behöver:

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

  • Glasyr:
  • 1 frp (à 200 g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.


Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.


Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.


När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.


När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.


Ät och njut!

(foto privat)
(receptkälla www.recepten.se)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen