Mjuk vaniljkaka

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 mak vaniljsocker
Garnering
florsocker

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 200*. Smörj och mjöla en rund bakform som rymmer ca 1½ l.
2. Vispa äggen coh sockret vitt och poröst. Sjud under tiden upp vattnet
3. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt det varma vattnet och rör varsamt smeten slät.
4. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min
5. Låt den nygräddade kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp att svalna i ca 30 min.
6. Dela den ljumma kakan i två bottnar.
7. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt vätskan sjuda i 2 min under omrörning. Ta från värmen och tillsätt vaniljsockret. Låt lagen svalna i ca 10 min. Rör då o då.
8. Skeda ut vaniljlagen jämt över underbotten och lägg därefter på överbottnen.
9. Ställ kakan svalt att dra i ca 12 timmar.
10. Sikta ev. över lite florsocker vid serveringen