Gräddbakade jordgubbar i pajskal som efterrätt........
Gräddbakade jordgubbar i pajskal
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 g margarin
Fyllning
ca 1 l jordgubbar
1 dl vsipgrädde
1 ägg
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175*. Mät upp de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt matfettet och arbeta snabbt samman till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Skölj och rensa jordgubbarna ( går bra med frysta). Skiva dem och lägg dem i ett vackert mönster i pajskalet.
3. Rör samman vispgrädden och ägget, blanda i socker, potatismjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
4. Häll gräddsmeten över jordgubbarna och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
Lycka till!!