Grönsaksterrine med två smaker

En väldigt god Grönsaksterrine som passar att ha på buffebordet. Fick receptet på en förskola där min dotter gick, de hade julbord med pyssel varje jul för föräldrar och barn. Mycket mycket trevlig.

10 port

500 g broccoli
500 g morötter
salt
vatten
10 ägg
vit- eller svartpeppar

Dela broccolin i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Koka grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt allt rinna av och svalna.
Kör broccolin i mixer tillsammans med sex av äggen till en slät massa. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Kör morötterna i mixern med resterande fyra ägg till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
Klä en form med (1½ l) med plastfilm. Häll i hälften av broccolipurén, därefter all morotspuré och slutligen resten av broccolipurén. Vik över plastfilmen så att allt täcks. Ställ i vattenbad och grädda terrinen i 150* ugnsvärme ca 1½ timme. Låt rätten svalna ordentligt innan den stjälps upp. Servera med en god vitlökssås till.