Grönsaksterrine med två smaker
10 port
500 g broccoli
500 g morötter
salt
vatten
10 ägg
vit- eller svartpeppar
Dela broccolin i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Koka grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt allt rinna av och svalna.
Kör broccolin i mixer tillsammans med sex av äggen till en slät massa. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Kör morötterna i mixern med resterande fyra ägg till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
Klä en form med (1½ l) med plastfilm. Häll i hälften av broccolipurén, därefter all morotspuré och slutligen resten av broccolipurén. Vik över plastfilmen så att allt täcks. Ställ i vattenbad och grädda terrinen i 150* ugnsvärme ca 1½ timme. Låt rätten svalna ordentligt innan den stjälps upp. Servera med en god vitlökssås till.