Ostfylld kycklingfilé med gratinerade rotsaker och tzatziki

4 pers
 
INGREDIENSER:
600 g kycklingfilé
50 g lagrad hårdost
1 msk oregano
1 tsk chili flakes
2 tsk flytande margarin
salt & peppar
500 g palsternackor
500 g potatis
2 tsk olivolja
0,5 dl riven lagrad hårdost
Tzatziki:
0,5 gurka
2 dl gräddfil 10%
0,25–0,5 solovitlök
 

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär ett snitt jäms med kycklingfilén men inte helt igenom, den ska hänga ihop i ena sidan. Riv osten och blanda med oregano och chili flakes och fördela i kycklingfiléerna. Tryck ihop dem.
3. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek kycklingen ett par minuter runt om. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
4. Skala och dela palsternackor och potatis i klyftor. Lägg dem i formen med kyckling och ringla över olja.Ställ in formen med kyckling och rotsaker i ugn i 20 minuter eller tills de är klara.
5. När 5 minuter återstår, ta ut formen och strö riven ost över potatis och palsternackor, ställ tillbaka in i ugnen till osten smält.
6. Gör tzatzikin: Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ut kärnhuset med en tesked. Riv gurkan grovt på ett rivjärn och krama ur vätskan. Blanda gurkan med gräddfil och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.