Kycklingbullar i curryjordnötsås

4 port
 
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 dl salta jordnötter
  • ½ färsk röd chili
  • ½ msk curry
  • 2 msk flytande margarin/smör
  • 165 ml kokosmjölk, en liten burk
  • ½ dl mango chutney
  • 2 dl frysta sojabönor
  • ½ dl hackad färsk koriander
Gör så här:
 

Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min.

Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen.

Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min.

Stek kycklingbullarna i resten av smör-&rapsoljan ca 5 min. Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp.

Servera med ris och garnera ev med hackad chili och koriander.