Kycklingbullar i curryjordnötsås
4 port
- 500 g kycklingfärs
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- ½ dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 2 dl salta jordnötter
- ½ färsk röd chili
- ½ msk curry
- 2 msk flytande margarin/smör
- 165 ml kokosmjölk, en liten burk
- ½ dl mango chutney
- 2 dl frysta sojabönor
- ½ dl hackad färsk koriander
Gör så här:
Blanda ½ dl grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla ca 5 min.
Tillsätt färsen och ½ tsk salt, arbeta ihop till en jämn smet. Rulla ca 30 bullar av färsen.
Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint. Fräs chili och curry i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull, tillsätt kokosmjölken, resten av grädden och saltet samt mango chutney och de mixade jordnötterna. Låt koka ihop ca 3 min.
Stek kycklingbullarna i resten av smör-&rapsoljan ca 5 min. Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp.
Servera med ris och garnera ev med hackad chili och koriander.