Fiskgratäng med spenat

4 port
 
  • 500 g sejfilé
  • 500 g potatis
  • 70 g babyspenat
  • ½ gul lök
  • 1 dl riven cheddarost
  • 1 morot, ca 75 g
  • 2 msk flytande margarin/smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ krm peppar
  • ½ dl bladpersilja
  • ½ citron
Gör så här:
 

Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj spenaten i en sil eller ett durkslag. Hall av potatisvattnet över spenaten så den "slaknar". Låt potatisen svalna något. Mosa den sedan grovt och blanda med 1 msk smör-&rapsolja och ½ dl riven ost. Skala och hacka löken fint. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i 1 msk smör-&rapsolja i en panna. Häll i grädden och koka upp. Rör ner resten av osten och hackad persilja. Smaka av med ½ tsk salt och peppar. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form. Skär fisken i bitar och lägg på spenaten. Salta och pressa över citronsaft. Häll på såsen och fördela potatisen över fisk och sås. Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min.