Vit chokladmousse med jordgubbssås

4 port
 
 

Vit chokladmousse

  • 150 gram vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kesella kvarg (10 %)

Jordgubbssås

  • 150 gram frysta jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • Färska jordgubbar till garnering
 

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
  2. Vispa grädden, ej alltför hårt. 
  3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket. 
  4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.
  5. Jordgubbssås
    Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
OBS, såsen blev väldigt söt så nästa gång mixar jag jordgubbar utan socker.