Mexpaj med kyckling

En verklig favorit hemma hos oss...
 
5-6 pers
 
1 grillad kyckling utan skinn
1-2 gula lökar
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco kryddmix
1 brk creme fraiche
1 dl ädelvisp
1 msk olja, att fräsa lök och vitkål i
1 ½ dl riven ost
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten
 
Börja gärna med degen och ställ den svalt en stund.
 
Fyllningen:
Skär lök och vitkål i cm stora bitar och fräs blandningen i en stekpanna. Tillsätt därefter, den i små bitar, delade kycklingen, kryddor, creme fraiche och ädelvisp.
Rör om och låt puttra en stund.
Smeta nu ut pajdegen i formen (ca 25 cm i diameter) och häll i kycklingröran. Avsluta med att strö på osten. Grädda i 225* ca 25 min.
 
 
(foto:privat)