Vit chokladkladdkaka med hallongrädde
12 bitar
200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
ca 100 g frysta hallon
Garnering:
Florsocker
Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
ca 1 dl frysta eller färska hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 *, bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret.
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord form ( bröad med kokos eller ströbröd ), ca 23 cm i diameter med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 22-30 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Låt svalna i formen. Pudra med florsocker före servering. Servera med lättvispad grädde blandad med hallonbåtar.
Foto: privat