Pulled Pork med whiskey

4 port
 
700 g benfri karré
(jag använde rimmad julskinka)
 
Barbecuesås med whiskey
 
  • 1 burk krossade tomater à 425 g
  • 12 dl tomatketchup
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk whisky
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 stötta kryddnejlikor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 12 dl hackad timjan
  • 12 msk hackad rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min. Lägg fläskkarrén i en gryta, salta och häll såsen över köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Servera t ex med klyftpotatis och en sallad med majs, tomat och persilja.

 

 

 
 
(foto:privat)