Kokoskyckling med chili och jordnötssås

En verkligen god rätt som blivit en favorit hemma hos oss efter att ha fått den hemma hos goda vänner :-)
 
4 port
 
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk rapsolja
salt
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötsmör
4 dl kokosmjölk
 
Serveras med ris och sallad
 
Tillagning            
1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.

2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter.  Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.

Servera med basmatiris och en sallad.
 
 
(foto: privat)